Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ταξίδι στον Αρη... χωρίς επιστροφή!


Ταξίδι στον Αρη... χωρίς επιστροφή προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον της ανθρωπότητας σε περίπτωση μαζικής καταστροφής της Γης.


Σε πρότασή τους που δημοσιεύεται στο Journal of Cosmology -το οποίο κάνει αφιέρωμα στον Κόκκινο Πλανήτη-, ο φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Πολ Ντέβις, και ο γεωλόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς, εξηγούν πως οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στον Αρη νωρίτερα και ταχύτερα εάν παραιτηθούν από την προοπτική να επιστρέψουν στον μητρικό τους πλανήτη.

Οπως ισχυρίζονται, η αποστολή άνευ επιστροφής δεν θα διέφερε πολύ από τα ταξίδια των πρώτων αποίκων στην Αμερική, καθώς οι τελευταίοι γνώριζαν πως δεν θα επέστρεφαν ποτέ στον Παλαιό Κόσμο.

Οι δύο επιστήμονες υπολογίζουν πως οι πρώτοι διαπλανητικοί μετανάστες θα μπορούσαν να αναχωρήσουν σε περίπου δύο δεκαετίες, βασιζόμενοι σε τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες, ενώ οι θαρραλέοι ταξιδιώτες θα έπρεπε να αναχωρούν ανά ζεύγη με χωριστά διαστημικά σκάφη.




Σε σπηλιές

Σύμφωνα με τους Ντέβις και Μάκουτς, οι "διαπλανητικοί μετανάστες" θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε σπηλιές που διαθέτουν πάγο νερού και προσφέρουν προστασία από την κοσμική ακτινοβολία που βομβαρδίζει αδιάκοπα την επιφάνεια.

Οπως υποστηρίζουν οι δύο επιστήμονες, "η αναπαραγωγή δεν θα επιτρέπεται σε πρώτη φάση, καθώς δεν είναι γνωστές οι γενετικές βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία. Παρά το γεγονός ότι παραδέχονται πως "η εμμονή της ΝASA με την ασφάλεια των αστροναυτών δεν θα επέτρεπε ποτέ την έγκριση μιας τέτοιας αποστολής", οι δύο επιστήμονες πιστεύουν πως ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να τη χρηματοδοτήσει! "Αυτό που χρειαζόμαστε", λέει ο Μακουτς, "είναι έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο"... χωρίς βέβαια να κάνει αναφορά και στην ανάγκη εξεύρεσης των "εθελοντών μεταναστών".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου