Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο Ομπάμα για αποστολή αστροναυτών στον Αρη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει να στείλει ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη γύρω στο 2035 και τελικά θα προσγειωθεί στον κόκκινο πλανήτη και εξέφρασε την ευχή αυτό να γίνει όσο ο ίδιος θα είναι ακόμη ζωντανός.


«Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι δοκιμαστικές πτήσεις θα δοκιμάσουν τα συστήματα που είναι απαραίτητα για μια εξερεύνηση πέρα από τη (γήινη) τροχιά και γύρω στο 2025 ελπίζουμε ότι τα νέα διαστημόπλοια θα μας επιτρέψουν να στείλουμε επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη Σελήνη», είπε ο Ομπάμα αναλύοντας τη στρατηγική του περί συνέχισης του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα.

«Θα ξεκινήσουμε στέλνοντας αστροναύτες σε έναν αστεροειδή, για πρώτη φορά στα χρονικά. Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2030 πιστεύω ότι θα μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους που θα μπουν σε τροχιά γύρω από τον Άρη και θα τους γυρίσουμε σώους και ασφαλείς στη Γη» ενώ αργότερα «θα ακολουθήσει προσεδάφιση στον Άρη», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Κι ελπίζω ότι θα είμαι εκεί για να το δω», πρόσθεσε ο 48χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας ότι θα αυξήσει κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, της οποίας στηρίζει «100% την αποστολή και το μέλλον».

πηγή,   sfak.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου